Grimbergen lanceert abdijthriller “In de schaduw van de feniks”

Woensdag 3 oktober 2012 —

Grimbergen, het bier van de feniks, is het ideale abdijbier om even tot rust mee te komen. Om dat te onderstrepen, bedacht TBWA een campagne die start met de publicatie van een spannende abdijthriller.

In de schaduw van de feniks, uitgegeven door Manteau, is een hedendaagse thriller die zich afspeelt in en om de abdij van Grimbergen. Het boek is niet alleen spannend, het belichaamt ook helemaal de waarden van het abdijbier.
De abdij werd in het verleden tot drie maal toe verwoest, maar is telkens herrezen. De feniks, symbool van wederopstanding en hergeboorte, staat hierdoor centraal in de beleving van Grimbergenbier.
Grimbergen is dan ook het abdijbier waarmee je jezelf kan herbronnen en even tot rust kan komen: relax in je zetel met in je ene hand een lekkere Grimbergen, nog steeds op authentieke wijze gebrouwen volgens z’n eeuwenoude abdijrecept, en in de andere een goed boek.
De associatie met het lezen is een langetermijnengagement: Grimbergen zal voortaan als partner van Boek.be evenementen als de Boekenbeurs, de Literaire Lente en de Zomer van het Spannende Boek op een actieve manier ondersteunen.

In de schaduw van de feniks is vanaf 1 oktober verkrijgbaar in supermarkten, drinkcenters en brasserieën. Het is gratis bij aankoop van Grimbergen.
De auteur van het boek blijft voorlopig nog geheim. Pas tijdens de boekenbeurs wordt de naam van de auteur onthuld. Wat we wel reeds kunnen zeggen, is dat het om een bekende Belgische auteur gaat.

Radio met Jan Decleir & Pierre Arditi
Het boek wordt aangekondigd met een radiocampagne die eigenlijk een hoorspel is. Vanaf 1 oktober wordt de luisteraar drie weken lang meegenomen in de intriges van In de schaduw van de feniks. In elke radiospot kom je iets meer te weten, en nader je de ontknoping van de thriller. De vertellers van dienst  zijn top: Jan Decleir en Pierre Arditi.

Neem voor meer info contact op met Joke Van Der Heyden bij Alken-Maes op 015 309522 of Jochen De Greef bij TBWA op 02 6797500.