De gangmakers: vroeger was alles beter. Of niet?

Donderdag 28 juni 2012 —

Vorig jaar lanceerde KBC voor de eerste keer ‘de gangmakers’, een jongerenbeweging binnen de bankverzekeraar. Onder het motto: ‘doe iets goeds voor de jeugd van vroeger en verdien je festivalticket’, deelden ze festivaltickets uit aan bejaarden. Wie een ticket wou, was dus verplicht zijn oudere medemens een handje te helpen. De campagne werd recent nog bekroond met twee Lions in Cannes (in de categorie Direct en Promo & Activation).

Dit jaar lanceerden de gangmakers de film: ‘Vroeger was alles beter’, een documentaire waarin ouderen gevraagd werd naar hun mening over de jeugd van nu. Dat leverde naast mooie beelden ook krasse uitspraken op zoals ‘ze lopen met hun derrière bijna bloot en bij de rest kan je door de blouse kijken’ of ‘die muziek nu, da’s tsjingeltsangel é’. Herkenbare vooroordelen dus. Jongeren tot 26 jaar konden hierop reageren met een leuk tegenbewijs en kregen van 2 tot 22 april de tijd om zich in te schrijven op www.degangmakers.be.

Een officiële jury koos eind april de creatiefste voorstellen. De geselecteerde jongeren kregen daarna de hele maand mei de tijd om hun tegenbewijs uit te voeren in ruil voor tickets voor de volgende topfestivals: Rock Werchter, TW Classic, Laundry Day, Dranouter en de Antilliaanse Feesten.

De leukste tegenbewijzen werden gefilmd en herwerkt tot een nieuwe documentaire met de titel: ‘Nu is alles anders’.
Daarin wordt duidelijk dat er geen reden is om de jeugd van nu te wantrouwen en dat de jongeren van tegenwoordig de capaciteiten hebben om zichzelf – en iedereen – een mooie toekomst te garanderen.

Wie de twee documentaires nog eens na elkaar wil bekijken kan terecht op www.degangmakers.be.

De gangmakers presenteren: Vroeger was alles beter...

De gangmakers presenteren: Nu is alles anders...