Hart voor Handicap en TBWA tekenen voor een wereld waar iedereen er gewoon bijhoort

Dinsdag 12 juni 2018 — Vier op tien mensen met een beperking voelt zich nog steeds niet aanvaard. Met de gloednieuwe beweging ‘De Genereuzen’, een groep geëngageerde mensen met een groot hart, willen TBWA en Hart voor Handicap drempels weghalen. Niet alleen op straat. Maar ook in ons hoofd. Tenslotte zijn we allemaal mensen. En dus hoort iedereen erbij. Of je nu een beperking hebt of niet.

De Genereuzen worden gelanceerd met een pakkende spot op één en Canvas waarin William Boeva iedereen oproept om het genereuze charter te tekenen. Maar de Genereuzen willen vooral dingen doén. En dus worden woorden meteen omgezet in daden. Deze zomer sturen De Genereuzen mensen mét en zonder beperking samen naar de festivals. Want samen, dat moet het nieuwe normaal worden.

Via de radio nodigen Gitte (zij heeft Down) en Sanne (zij praat via haar spraakcomputer) iedereen uit om samen plezier te gaan maken op Pukkelpop, Nostalgie Beach festival, Suikerrock en een pak andere festivals. Net zoals Gitte en haar vriend Gert (ook hij heeft Down) en Dick (hij heeft geen armen) dat doen in Het Nieuwsblad en De Standaard.

En da’s nog maar de start. degenereuzen.be wordt hét online platform waar mensen mét en zonder beperking elkaar ontmoeten en samen dingen gaan doen. Het enthousiasme is groot. Dat blijkt alvast uit het aantal mensen met en zonder een beperking die tekenen voor een wereld waarin iedereen er gewoon bij hoort.

Word ook Genereus. Doen. Want een beweging die breed gedragen wordt,
wordt beter gehoord.

De Genereuze Online 30s

Luc Perdieus

Hart voor Handicap