Lang Leve Luc: de 60ste verjaardag (12/07) van Luc De Vos op Gentse Feesten

Verschillende artiesten trakteren publiek op bisnummers van Gorki ter ere van 60ste verjaardag

60 jaar. Zo oud zou Luc De Vos vandaag 12 juli zijn geworden. Zijn overlijden in 2014 kwam als een schok voor zijn fans en de Vlaamse muziekscène. De laatste bis die hij aan zijn publiek moest schenken kwam daarmee veel te vroeg. Om de 60ste verjaardag van Luc De Vos eer aan te doen, trakteren verschillende artiesten het publiek tijdens de Gentse Feesten op bisnummers van Gorki. Elk zullen ze hun eigen versie van een hit van de Vlaamse rockband brengen, om zo samen de verjaardag van Luc De Vos te vieren en hem nog eens terug te brengen naar zijn Gentse Feesten. Sterren komen, sterren gaan, maar de herinnering aan Luc De Vos blijft met dit eerbetoon wel bestaan.

De laatste bis, die moet je mij nog schenken
12 juli 2022 markeert een nostalgische mijlpaal in de geschiedenis van de Vlaamse rockmuziek, want vandaag zou Luc De Vos, zanger van de Vlaamse rockband Gorki en Behoeder van de Staat, 60 jaar geworden zijn. Daarom wil Stad Gent hem nog eens terugbrengen naar zijn Gentse Feesten en zijn muziek nog eens door de straten laten weerklinken. Ze slaat daarvoor de handen in elkaar met een aantal Belgische artiesten die de line-up van het tiendaagse stadsfestival versieren. De artiesten zullen na hun set als bisnummer elk een eigen cover brengen van een nummer van Gorki, om de 60ste verjaardag van Luc De Vos te vieren en een eerbetoon te brengen aan zijn muziekrepertoire.

Meer dan 60 artiesten tekenden ondertussen al present voor het initiatief, waaronder klinkende namen als Sioen, Metejoor, Praga Khan, Mama’s Jasje, Sam Gooris, Ilsen & Verhulst, en nog veel meer. Daarnaast worden andere artiesten via gepersonaliseerde affiches opgeroepen om deel te nemen. “De laatste bis op de Gentse Feesten, die dragen artiesten dit jaar met plezier  op aan Luc De Vos. Gorki heeft zijn naam op de Gentse en Vlaamse muziekscène gedrukt. Er is geen enkele Vlaamse muzikant die kan beweren niet geïnspireerd te zijn door Luc De Vos. Om Luc’s 60ste verjaardag te vieren, willen we de nummers van Gorki zoveel mogelijk terug naar de podia van de Gentse Feesten krijgen. Want dat de podia en het publiek de nummers van Gorki al veel te lang moeten missen, dat is zeker”, zegt Peter Vanlaet van Mama’s Jasje.

“Wie Vos zegt, zegt Gent: groot hart, hart op de tong en een hoekske af. En wie Gentse Feesten zegt, zegt Gorki. Tientallen keren stonden zij hier. Ook in het betreurde jaar 2014. Dit jaar vieren we zijn zestigste overal op de Gentse feesten. Zoals dat hoort”, zegt Bram Van Braeckevelt, Schepen van Feesten in Gent.

In de show van je leven is er een zee van tijd
Op 29 november 2014 stond de Vlaamse muziekwereld ineens even heel stil. Luc De Vos overleed die dag op 52-jarige leeftijd geheel onverwachts en veel te vroeg aan acuut orgaanfalen. Zijn overlijden kwam als een schok voor zijn fans en de Vlaamse muziekscène. Zo kwam de laatste dans die hij aan zijn publiek moest schenken veel te vroeg. De zanger liet een vrouw en zoon na. Meer dan 15 000 mensen verzamelden indertijd in Gent om tijdens de begrafenis een laatste groet te brengen aan de Gorki-zanger. Het eerbetoon aan zijn 60ste verjaardag zal des te groter zijn.

De Gentse Feesten gaan door van 15 tot en met 24 juli op verschillende locaties in de Gentse binnenstad. Voor meer info en de line-up van artiesten: https://gentsefeesten.stad.gent/

Contacteer ons
Anneleen Coppens Consultant Reputation & PR
Anneleen Coppens Consultant Reputation & PR
Over TBWA\Belgium

TBWA\ is and has been a top-3 ranked agency for the last decade and operates with the strong belief that IDEAS CREATE GROWTH. To make this happen in real life for its local and international clients, TBWA\ has developed and is recognised for its world class brand building and strategic capabilities. TBWA\ is the most integrated communications group in Belgium, bringing many different disciplines together under 1 roof, 1 P&L and 1 culture. These disciplines comprise of in-house strategic advice, advertising, CX design, CRM, media, digital, brand design, public and brand relations, social, event, content & complemented with all related production capabilities. All of this to answer our client’s challenges in a modern, collaborative and comprehensive way.

TBWA\ is the Disruption® Company: the cultural engine for the 21st century business. Disruption® is at the core of TBWA’s strategic and creative development. It is a gateway to great work and unconventional behavior. Disruption is about dismantling the status quo to create opportunities and dramatic business results for our partners.

TBWA was elected Agency of the Year 4 times in the last 12 years and digital Agency of the Year 5 times in the last 7 years. On creative awards, we see them as a great internal motivator and it helps us recruiting new talent. So yes, we’re always in the top 5 in our market. But more importantly, we clearly stand out as the most awarded Effie agency in Belgium: the reason why we were named Effie Beasts last year, as best Belgian Effie agency since the start of the Effies. The Effie Awards honour the most significant achievement in marketing communications: ideas that work. And that’s what we’re all about!

www.tbwa.be


TBWA\Belgium
Excelsiorlaan 75/77,
1930 Zaventem, Belgium