Dankzij bpost en TBWA ontvangt iedereen binnenkort een gepersonaliseerde kerstkaart

Dinsdag 11 december 2012 —

Een kerstkaart versturen is nu makkelijker dan ooit: neem gewoon een foto met je smartphone, schrijf er een originele wens bij en in geen tijd belandt deze als échte kerstkaart in de bus van je bestemmeling. Het product heet Mobile Postcard en bestaat al langer, maar wordt nu speciaal onder de aandacht gebracht met een eindejaars-tv-spot, gemaakt door TBWA Belgium.

Zo de mensen, zo de wensen

De spot is een ode aan de creativiteit van de verzender. In verschillende scènes zie je hoe de makers van de kerstkaarten leuke, emotionele of grappige situaties verzinnen en fotograferen om ze vervolgens als kerstkaart te versturen vanop hun smartphone. Van een bende ijsberen die wordt gefotografeerd op het strand van Blankenberge tot een mama die thuis in bad een kerstman maakt van haar zoontje met schuim.

Met de beste wensen van Bart Moeyaert

Over de muziek en de beelden heen, hoor je in beide taalversies een gedicht dat speciaal voor deze tv-spot werd geschreven. Voor de Nederlandse versie tekende auteur Bart Moeyaert, die trouwens zelf de tekst inlas.

De spot werd gedraaid door Dimitri Karakatsanis voor Caviar, voor de muziek tekende Frits Sundermann. De spot zal op zowat alle zenders te zien zijn.

bpost Postcard NL

Jochen Degreef TBWA GROUP
Valerie Vleminckx TBWA GROUP