De Vlaamse Liga tegen Kanker geeft patiënten weer hoop dankzij legaten

Zondag 21 oktober 2012 —

In België lopen één man op drie en één vrouw op vier het risico om kanker te krijgen voor hun 75ste. Om deze schrikwekkende cijfers een halt toe te roepen, zijn meer fondsen voor kankeronderzoek nodig.

De Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) investeert al jaren sterk in kankeronderzoek. De organisatie wil zo bijdragen tot grotere genezingskansen voor mensen met kanker en een beter comfort van de patiënt. In dat kader lanceert de VLK, samen met TBWA, een tv-spot. Die moet mensen ervan bewust maken dat ze ook na hun dood nog iets kunnen betekenen door (een deel van) hun nalatenschap te schenken aan de VLK, dat dit integraal investeert in onderzoek.

De film werd geregisseerd door Joe Vanhoutteghem (Czar) en toont poëtische, maar confronterende beelden van net overleden mensen. Ze maken duidelijk hoe onverwacht de dood kan toeslaan. Maar daar hoeft het niet te eindigen. Vandaar de boodschap: "Ook na uw dood kunt u veel betekenen, neem de Vlaamse Liga Tegen Kanker op in uw testament, steun kankeronderzoek en geef anderen weer hoop." De spot eindigt met het beeld van een kankerpatiënten die de ogen opent en de kans op genezing ziet vergroten.

 

 

Voor meer info betreffende dit thema, contacteer Marina Van den Nouweland (VLK) via 02 227 69 76

Vlaamse Liga tegen Kanker

Valerie Vleminckx TBWA GROUP