Delhaize en TBWA vinden het fruit opnieuw uit met Junk Fruit

Donderdag 16 augustus 2018 — 90 procent van de Belgen geraakt niet aan de aanbevolen 2 tot 3 stukken fruit per dag (1). Fruit eten is gewoon geen gewoonte. Daarom lanceren Delhaize en TBWA Junk Fruit! Heruitgevonden fruit in snackformaat, als evenwichtig alternatief voor junk food.

Onder de slogan “Klaar voor je nieuwe verslaving?” zal je in elke Delhaize-winkel een Junk Fruit-afdeling vinden. Het fruitgamma wordt gerebrand met verpakkingen in opvallende, snoepachtige kleuren. Elk soort fruit krijgt een nieuwe naam die verwijst naar het moment waarop je normaal naar junk food zou grijpen. Zo zijn er onder andere de Bingebessen, een grote pot blauwe bessen die je ’s avonds samen met je serie kan verslinden. Of Filefruit, een bakje vers fruit ideaal om onderweg in je auto te verorberen. Ook Borrelbessen, een aperomix van vier verschillende rode vruchten, en Grabbeldruiven, een doosje pitloze druiven, maken deel uit van de Junk Fruit-producten.

Junk Fruit zal niet enkel in de winkels opduiken, maar ook op plaatsen en momenten wanneer mensen normaal junk food consumeren. Zo werkt Delhaize samen met de navigatie-app Waze die in real-time rekening houdt met de verkeerssituatie. Zodra de gebruiker vastzit in de file en een Delhaize zich in zijn buurt bevindt, zal de applicatie hem aanraden eerst een doosje Filefruit te halen. Ook toeristen aan de Belgische kust en pretparken kunnen deze week kiezen voor Junk Fruit. En net zoals fastfoodrestaurants een drive-through hebben, krijgen een aantal grote Delhaizes een drive-fruit waar je zonder uit te stappen Junk Fruit kan bestellen.

Gezondheid staat al meer dan tien jaar lang centraal bij Delhaize. De campagne “Tovergroentjes”, is een van de meerdere initiatieven die Delhaize al ondernam. Het overkoepelende doel achter deze verschillende acties is de consument elke dag bijstaan en hem helpen om beter te eten.

***

(1) Nationale Voedselconsumptiepeiling 2014-2015, België (https://fcs.wiv-isp.be/nl/SitePages/Introductiepagina.aspx)

Delhaize Junk Fruit Bingbessen

Delhaize Junk Fruit Grabbeldruiven

Delhaize Junk Fruit Borrelbessen