Iets ongewoons in de spiegel? Pride zet huidkanker in de kijker met de Euromelanoma fotocabine

Donderdag 19 september 2013 — Het Centraal Station in Brussel, een pak nietsvermoedende reizigers en een ‘eigenwijze‘ fotocabine waren de ideale bestanddelen voor productiehuis SAKE om een verborgen camera filmpje te draaien over huidkanker. In opdracht van Euromelanoma, de Europese vereniging van dermatologen, zetten ze huidkanker op een ludieke manier in de kijker, de enige kanker die met het blote oog gezien kan worden!

Niet toevallig net na de zomervakantie, waar de doorsnee Belg een pak zonnestralen te verwerken kreeg, breit Euromelanoma met een speels online filmpje een sluitstuk aan haar jaarlijkse sensibiliseringscampagne rond huidkanker. De zon, en vooral een onaangepast zongedrag, zijn immers de hoofdredenen voor het toenemend aantal huidkankers.  Huidkanker kan bij een vroegtijdige aanpak behandeld worden. Regelmatig de huid checken op iets verdachts is dus de boodschap!

In het Brusselse Centraal station wachtte haast 300 reizigers een verrassing toen ze een gratis pasfoto lieten nemen in een daartoe speciaal ontworpen fotocabine.  Door een “live” bewerking van de foto’s kregen ze zichzelf net iets anders te zien op het scherm in het hokje en op de afgedrukte foto. De reacties logen er niet om! Verbazing, verwondering, zelfs een paar angstige blikken.  “Iets ongewoons in de spiegel? ” en de raad een arts te consulteren bij veranderingen van de huid waren de ‘take home” boodschappen die de reizigers meekregen na het bezoekje aan de fotomaton.    

Euromelanoma tracht met jaarlijkse sensibiliseringscampagnes het stijgend aantal huidkankers in Europa een halt toe te roepen.  Het online filmpje is het sluitstuk van de campagne 2013: “Huidkanker.  Hoe & waar moeten we kijken?” gelanceerd in mei 2013. 

URL: https://www.youtube.com/watch?v=zczBs3AzwRw

Een wel heel ongewone fotocabine!