KBC steunt mensen die andere mensen helpen

Maandag 1 oktober 2012 —

Mensen die zich inzetten voor anderen, verdienen het om eens in de bloemetjes gezet te worden. Dat is voor KBC de aanleiding geweest voor de nieuwe spaarcampagne.

Elk jaar schenkt KBC tijdens de spaarcampagne 250 000 euro aan een goed doel. Dit jaar loopt de spaarcampagne i.s.m. Cera en worden 3 goede doelen financieel ondersteund: pleegzorg, mantelzorg en zorgnetwerken. 3 projecten met een grote maatschappelijke waarde, onafhankelijk gekozen door Cera, die aan reële behoeften voldoen en duurzame effecten bereiken voor de samenleving. Maar naast de financiële steun, wilde KBC ook iets terugdoen voor de zorgverleners die zich dag en nacht voor die goede doelen inzetten. We noemen hen de "helpende handen" van onze samenleving.

KBC zal tijdens de actie een aantal uitzonderlijke zorgverleners verrassen met een Dikke Merci. Omdat ze dat nu eenmaal verdienen. Het resultaat daarvan kan je zien op Vier en op www.kbc.be/dikkemerci. Het reclamebureau maakte een reeks van 1 minuut-reportages waarin niet KBC zelf maar wel de vrienden, familie of buren de zorgverlener gaan verrassen en bedanken met een mooie bos bloemen, een lekkere taart en een Dikke Merci.

Maar iedereen kent wel iemand die een Dikke Merci verdient. Daarom kan je een muziekkaart of e-card versturen via kbc.be/dikkemerci om jouw helpende hand in de bloemetjes te zetten. De Dikke Merci-campagne start met radiospots en banners op nationale sites die oproepen om een Dikke Merci te geven. In de 750 KBC-kantoren krijgt de campagne een lokale invulling en kan je een Dikke Merci geven aan de helpende handen uit jouw buurt.

Iedereen die spaart bij KBC, kan dus de helpende handen steunen. Want als je tussen 1 oktober en 30 november minstens 500 euro spaart of belegt bij KBC, kan je ook concreet deze 3 goede doelen steunen. Elke spaarder bepaalt immers mee hoe groot het financiële duwtje in de rug zal zijn voor elk van de goede doelen. Dat is immers een van de manieren waarop de bankverzekeraar geld investeert in onze samenleving.

KBC organiseert de Dikke Merci-actie samen met partner Cera. Cera is één van de grootste coöperaties van het land. Cera controleert ruim 30% van de aandelen van KBC Groep. Cera biedt haar vennoten voordelen aan in de vorm van kortingen op goederen en diensten. Via een getrapte inspraakstructuur worden de vennoten actief betrokken bij het Cera-beleid. Zo beslissen zij onder meer over de toekenning van steun aan regionale projecten. Cera ondersteunt meer dan 500 regionale, nationale en internationale projecten. Meer daarover op www.cera.be

Neem voor meer info contact op met Jan Macken bij TBWA op 02/6797500 - Jan.macken@tbwa.be

André verdient een Dikke Merci

KBC bedankt helpende handen

Marleen en Danny verdienen een Dikke Merci

Noëlla verdient een Dikke Merci