Koude winternachten op komst: steun daklozen met de ‘Homeless Webshop’

Donderdag 18 januari 2018 — Volgens de weerkaarten zijn er dit weekend opnieuw barre winternachten op komst in ons land. Dit terwijl veel mensen, ondanks de ijzige kou, de nacht doorbrengen op straat. De vzw Solidarité Grands Froids lanceerde eind december de ‘Homeless webshop’: een tijdelijke webwinkel waarvan de opbrengst wordt verzameld om daklozen te helpen.

Een webshop zonder vast adres, om daklozen te steunen

De ‘Homeless webshop’ heeft net als een dakloze geen vast adres. Om te kunnen bestaan moet de webshop worden gehost door andere websites. De tijdelijke webwinkel, die in december 2017 gelanceerd werd, heeft tot nu toe meer dan 135.000 unieke bezoekers over de vloer gehad. Dit dankzij zowel enkele grote als kleine bedrijven waaronder Touring, Sanoma (Flair, Libelle, Feeling, Femmes D’aujourd’hui, Gael, ...), Sudpresse, De Persgroep (Dag Allemaal), La Libre Belgique, Media Marketing, Mozzeno, Solanas, Flanders.bio en TBWA België, die via hun websites onderdak boden.

Op de webshop kunnen allerlei spullen en diensten worden gekocht voor daklozen, gaande van een koffie aan €2 tot onderdak voor een week aan €150. Elke online aankoop wordt rechtstreeks geschonken aan de vzw Solidarité Grands Froids en met het ingezamelde geld kopen ze allerhande spullen en kledij voor de daklozen in Brussel. 

Elke deelname is van belang

Helaas is de winter nog niet voorbij. Cynthia Simpson - voorzitster van Solidarité Grands Froids - doet opnieuw een warme oproep om de vele daklozen, die elk jaar letterlijk in de kou staan, te helpen: “We mochten reeds rekenen op de vrijgevigheid van velen, maar toch ligt het voor de hand dat we nog meer middelen nodig hebben om de daklozen te steunen, vooral in deze koude periode. Daarom vragen we ook de hulp van andere bedrijven, zowel grote als kleine, om onze website onderdak te bieden op hun site. Elke deelname is van belang.”

Om dit initiatief te steunen en een donatie te doen, ga naar de facebook pagina van Solidarité Grands Froids waar je dagelijks kunt achterhalen op welke site de webwinkel tijdelijk wordt gehost. Momenteel is de webshop terug te vinden op dagallemaal.be, tbwagroup.be, flair.be, feeling.be, libelle.bespiceupyourlife.be, eight.be, scheefdruk.be, refugeeprints.be, delendoetdeugd.be, kristofdaniels.be en katrijnhuygens.be

Geef de Homeless Webshop ook onderdak op uw site:

Dit doe je door de volgende JavaScript snippet in de <head> te plakken van de pagina op je website waar je de webshop aan je bezoekers wilt tonen. Vergeet in deze snippet "[YOUR_COMPANY]" niet te vervangen door de naam van je bedrijf, merk of website, en "[nl,fr,en]" kun je vervolgens vervangen door "nl", "fr" of "en" om de webshop respectievelijk in het Nederlands, Frans of Engels weer te geven.

<script src="https://95-138-137-178.be/assets/homeless.js?language=[nl,fr,en]&popup=1&mobile=1&brand=[YOUR_COMPANY]" id="homeless-webshop"></script>

 

Homeless webshop
Homeless webshop
Homeless webshop
Homeless webshop