NMBS en TBWA onderweg naar beter.

In een wereld waarin alles steeds sneller gaat, zijn er steeds meer zaken waarbij we moeten stilstaan. En daar kan de trein een rol in spelen. Het is een duurzaam en modern transportmiddel dat de veranderende wereld en de nieuwe mobiliteitsoplossingen omarmt. En tegelijk een plek die ons toelaat om even tot onszelf te komen. De dingen te overdenken. Wie af en toe de trein neemt weet dat vanaf het moment dat de trein vertrekt, ook je gedachten vertrekken. Dat is de insteek van de nieuwe positioneringscampagne van de NMBS. De trein nodigt iedereen uit om het allemaal eens anders aan te pakken. Ieder op zijn manier. Om samen onderweg te gaan. Naar beter.

We zijn allemaal anders gaan leven en werken. En wie het nog niet doet, heeft er het voorbije jaar ongetwijfeld bij stilgestaan. Als motor van de samenleving wil de NMBS dit moment aangrijpen en zich blijven aanpassen. Momenteel wordt er volop gewerkt aan een flexibel abonnement voor de pendelaars die hybride blijven werken. Na een testfase zou dit in 2022 worden uitgerold. Maar er is meer: via de reisplanner op de NMBS-app kunnen we zien wat de verwachte drukte is op de trein. Een ruimer treinaanbod moet er bovendien voor zorgen dat de trein ook het aangewezen middel wordt om te gaan ontdekken en mensen te ontmoeten. Ook de stations moeten ontmoetingsplaatsen worden, passend bij het leven van vandaag en morgen en toegankelijk voor iedereen. Waar je je pakjes kan ophalen of zelfs boeken kan uitlenen en lezen. En natuurlijk blijft de NMBS inzetten op duurzaamheid: in 2020 plaatsten ze maar liefst 24.000 zonnepanelen en multifunctionele rijtuigen bieden meer ruimte voor de fiets.

De NMBS heeft de ambitie om iedereen mee te nemen naar beter. Hun laatste campagne, getekend door TBWA, is een uitnodiging naar ons allen. Om eens te bezinnen, op de trein te springen en je gedachten de vrije loop te laten. Een uitnodiging om het eens anders aan te pakken. Met z’n allen. Want de trein brengt ons allemaal in beweging en helpt ons op het einde van de rit ook écht verder. Naar meer tijd met je gezin, collega’s of vrienden. En naar een duurzamere wereld.

Deze gedachtegang werd in verschillende tv-spots poëtisch in beeld gebracht met de hulp van regisseur Joe Vanhoutteghem en productiehuis CZAR. Met een mogelijk vervolg in 2022. Onder zijn meesterlijke regie neemt elke spot je mee op reis in het hoofd van een reiziger: in eerste instantie een rasechte familieman en een geëngageerde student. Telkens worden hun gedachten getriggerd door iets wat ze op de trein zien. En telkens helpt de trein hen ook om die gedachten te realiseren.

Naast tv zal de campagne ook zijn opwachting maken in social, digital en uiteraard zichtbaar zijn in de stations en treinen. Ook hier nodigt de trein iedereen uit om samen onderweg te gaan. Naar beter.

Een prachtige campagne die doet dromen en goesting geeft om wat vaker de trein te nemen, toch?

Contacteer ons
Philippe Van Eygen Account Director
Anneleen Coppens Consultant Reputation & PR
Philippe Van Eygen Account Director
Anneleen Coppens Consultant Reputation & PR
Over TBWA\Belgium

TBWA\ is and has been a top-3 ranked agency for the last decade and operates with the strong belief that IDEAS CREATE GROWTH. To make this happen in real life for its local and international clients, TBWA\ has developed and is recognised for its world class brand building and strategic capabilities. TBWA\ is the most integrated communications group in Belgium, bringing many different disciplines together under 1 roof, 1 P&L and 1 culture. These disciplines comprise of in-house strategic advice, advertising, CX design, CRM, media, digital, brand design, public and brand relations, social, event, content & complemented with all related production capabilities. All of this to answer our client’s challenges in a modern, collaborative and comprehensive way.

TBWA\ is the Disruption® Company: the cultural engine for the 21st century business. Disruption® is at the core of TBWA’s strategic and creative development. It is a gateway to great work and unconventional behavior. Disruption is about dismantling the status quo to create opportunities and dramatic business results for our partners.

TBWA was elected Agency of the Year 4 times in the last 12 years and digital Agency of the Year 5 times in the last 7 years. On creative awards, we see them as a great internal motivator and it helps us recruiting new talent. So yes, we’re always in the top 5 in our market. But more importantly, we clearly stand out as the most awarded Effie agency in Belgium: the reason why we were named Effie Beasts last year, as best Belgian Effie agency since the start of the Effies. The Effie Awards honour the most significant achievement in marketing communications: ideas that work. And that’s what we’re all about!

www.tbwa.be


TBWA\Belgium
Excelsiorlaan 75/77,
1930 Zaventem, Belgium