Telenet en TBWA democratiseren De Slimste Gemeente

Dinsdag 12 maart 2013 — Nu we de slimste mens kennen is het de beurt aan De Slimste Gemeente, de nieuwe tv-quiz op VIER. Het wordt een spannende wedstrijd waarin 81 burgemeesters strijden om de eer van hun grondgebied. Hola, wacht eens even, zijn er dan geen 325 gemeenten in Vlaanderen? En de inwoners, moeten die dan maar passief toekijken?

Zo'n kans kon Telenet niet laten liggen. Dankzij een magistrale mix van digitale tv, supersnel internet, een spelsite en mobiele applicaties biedt Telenet nu iedere burger de kans om zelf de eer van zijn dorp, gemeente of stad te verdedigen. Zo wordt via DeSlimsteGemeente.be een onlinecompetitie in het leven geroepen. Een staaltje plezier via technologie, zeg maar.

Natuurlijk gebeurt dit in nauwe samenwerking met VIER. Meer zelfs, het onlinespel is mooi geïntegreerd in de tv-quiz. Per uitzending stelt een burgemeester een jokervraag waarmee de kijkers thuis extra punten kunnen scoren. De hoofdprijs? Een Wi-Freezone op een centrale plek in de gemeente, waar iedere inwoner met een Telenet-paswoord gratis online kan. Samenscholingen verzekerd.

TBWA mobiliseert ondertussen de mondige burgers met advertenties in kranten en magazines en via bannering. Trouwens, waar woont u? Ga vlug eens kijken of uw woonplaats geen versterking kan gebruiken op deslimstegemeente.be. Meespelen kan vanaf nu 24/7. Succes.

De slimste Gemeente - billboard maandag 11 maart 2013

Sylvie Dewaele TBWA