VLK en TBWA steken hun tong uit tegen kanker

Maandag 25 februari 2013 — Om de twee jaar slaan de Vlaamse Liga tegen Kanker, samen met Eén, de andere VRT-netten en KBC de handen in elkaar om de strijd tegen kanker onder de aandacht te brengen. Dit jaar staat kanker bij kinderen en meer bepaald de late gevolgen van de ziekte bij die patiëntjes centraal. Om Vlaanderen massaal te mobiliseren in de strijd tegen kanker, creëerde TBWA een tv-spot, radiospotjes en een website die iedereen aanspoort om net zoals een kind dat boos is, z’n tong eens ferm uit te steken tegen deze vreselijke ziekte. Op de website kan je een foto opladen waar je je tong uitsteekt en waar je bovendien kan doneren. 

Voor de opnames van de tv-spot konden we rekenen op de inzet van heel wat mensen, vooral van Steffie, een moedig kankerpatiëntje van 7 jaar. De pakkende beelden werden geregisseerd door Guy Goosens bij Dr. Film.

De campagne loopt nog tot 16 maart en zal die dag z’n hoogtepunt bereiken via een grote liveshow op Eén, gepresenteerd door Saartje Vandendriessche en Goedele Wachters. Ook bekende Vlamingen Frank Deboosere, Ketnet wrapper Leonard en tal van anderen zetten hun schouders (en hun tong) onder het project.

URL: www.komoptegenkanker.be

 

Credits :

Client : Marina Van den Nouweland, Marc Michils (Vlaamse Liga tegen Kanker)

Creatives : Tom Cole, Hanne Deheegher

Creative Direction : Jan Macken, Gert Pauwels

Accounts : Valerie Vleminckx, Sarah Lanckman

TV production : Dr. Film & SAKE

Campagne on air: 22 februari tem 16 maart 2013

Media: TV, Radio, Web, Sociale media

Steek je tong uit tegen kanker

Bart Lombaerts Vlaamse Liga tegen Kanker
Valerie Vleminckx TBWA