TBWA & PlayStation knutselen met affiches

Woensdag 20 november 2013 — Na het wereldwijde succes van Little Big Planet, lanceren de Engelse studio’s van MediaMolecule een nieuw pareltje voor de portable console van PlayStation: Tearaway.

De speler is in dit nieuwe actiespelletje een papieren held die allerlei avonturen beleeft in een wereld die volledig opgebouwd is uit… jawel, papier! Natuurlijk is er ook interactie mogelijk en kan men letterlijk in het spel kruipen dankzij de verschillende functies van de PSVita.

Maar hoe creëer je een evenement voor een virtuele wereld in papier? Simpel, door gebruik te maken van het beste papieren medium: de affiche.

TBWA kwam op het idee om meer dan 10.000 afscheurbare affiches te verspreiden over verschillende steden in België, Nederland en gamestores.

Met de affiche kan iedereen zijn eigen personage uit het spel in elkaar knutselen en volledig personaliseren. Daarnaast kan er ook deelgenomen worden aan een wedstrijd waarbij de 20 beste ‘kunstenaars’ een PS Vita winnen plus het spelletje Tearaway.

Einde van de wedstrijd 12 december.

Joachim François TBWA